Innovationskonferens till Uppsala

Konferensen Ignite Sweden Days kommer till Uppsala 1-2 december. Foto: Ignite Sweden

För första gången kommer Ignite Sweden Days att hållas i Uppsala, på Uppsala Konsert och Kongress 1–2 december. Konferensen ska inspirera till nya samarbeten mellan uppstartsbolag och stora företag eller offentlig sektor.

Varje år hålls konferensen Ignite Sweden Days. I år står Uppsala som värd på UKK, Uppsala Konsert och Kongress 1–2 december. Under konferensen samlas representanter från näringslivet, offentlig sektor, forskning och företagsinkubatorer för att bland annat matcha uppstartsbolag med definierade utmaningar i stora bolag och offentlig sektor. 

Konferensen innefattar bland annat talare, rundabordsdiskussioner, workshoppar och möjlighet att reflektera kring olika typer av samarbeten.

En förebild för andra kommuner

Stina Lantz, programchef för Ignite Sweden och vice vd för Sisp, Swedish Incubators and Science Parks, menar att Uppsala är en förebild för hur andra kommuner kan samarbeta med uppstartsbolag:

– Uppsala har ett fantastiskt startupekosystem, med bland annat UIC, Stuns och Base10. Det ska bli riktigt roligt att få visa upp det för Ignites hela nätverk, säger hon. 

I satsningen Ignite Public matchas uppstartsbolag och offentlig sektor i Sverige för att finna innovativa lösningar på samhällets utmaningar.

– Uppsala kommun har gått i bräschen för Ignite Public. I dag har Uppsala inte mindre än 15 samarbeten i gång, i en mängd olika enheter och förvaltningar, säger Stina.

Välkomnar innovativa lösningar

Uppsala kommun har haft ett samarbetsavtal med Sisp och Ignite Sweden inom Ignite Public sedan 2019. Enligt enhetschef Annika Remaeus var det självklart att vara partner i Ignite Sweden Days 2022.

– Vi är mycket stolta över att Ignite Sweden har valt Uppsala som värd för Ignite Sweden Day 2022. Uppsala är en plats där innovation, forskning och utveckling driver nyföretagande. Här välkomnar vi också innovativa lösningar från näringslivet på konkreta behov som finns i kommunen, säger hon.

Ignite Sweden Days är ett exklusivt evenemang för Ignites medlemmar och speciellt inbjudna. Under konferensen delas Ignite Award ut till kommuner och bolag som har ingått ett samarbete med minst ett uppstartsbolag det senaste året. 

Uppsala kommun har vunnit flera Ignite Awards: Ignite Master of Startups & Best Startup Collaborator 2019, Ignite Master of Startups 2020, Ignite Sustainability Heroes (tillsammans med bolaget Tvinn) och Ignite Startup Hack (tillsammans med bolaget Parlametric) 2021.

Uppsala kommun går in som partner och finansierar delar av konferensen.

Om Ignite Sweden

Ignite Sweden är ett icke vinstdrivande initiativ som drivs av Sisp, Swedish Incubators & Science Parks, som syftar att katalysera kommersiella partnerskap mellan små innovativa uppstartsbolag, näringslivet och offentlig sektor. Initiativet är samfinansierat av Vinnova och Energimyndigheten.

Total
0
Shares