Praktiska tips för att stärka ditt självförtroende

Det är många av oss som känner oss nere under vintern. Men snarare än att bara gå och vänta på bättre tider finns det saker du kan göra idag för att må bättre och våga ta mer plats. Här är ett par praktiska tips du kan ta hjälp av för att stärka ditt självförtroende och tänka mer positiva tankar om dig själv!

Lägg undan mobilen och sluta jämföra dig själv med andra

Vi kan inte säga att mobiler, sociala medier och internet bara har baksidor. Fördelarna är många: vi kan komma i kontakt med nära och kära när som helst, låta oss inspireras av andra och underhållas när vi än känner för det. Men du som lider av ett dåligt självförtroende kommer högst sannolikt gagnas av att lägga undan mobilen ett tag.

 

Den största nackdelen med att sitta och scrolla hela tiden är nämligen att vi alldeles för ofta jämför oss med vad vi ser på diverse sociala medier. Flera studier har visat att det finns starka samband mellan mycket mediekonsumtion och en ökad risk för depressiva tankar och ångest. Det beror bland annat på att människors liv ofta framställs som mycket bättre än de egentligen är, vilket gör att vi sätter orimligt höga krav på oss själva.

 

Vill du stärka ditt självförtroende gäller det därmed att sluta jämföra dig själv med andra – du är perfekt som du är! Det enklaste sättet att göra detta är, tyvärr, att lägga undan mobilen. 

Vårda ditt yttre

Det må låta motsägande, men vill du må bättre inombords kan det många gånger hjälpa att vårda ditt yttre. Det betyder naturligtvis inte att du ska genomgå stora förändringar för att känna dig bekväm med dig själv. Vi syftar till mindre förändringar i din vardag som är till fördel för ditt yttre!

 

Kan du inte minnas sist du var hos frisören? Då kanske du ska överväga att boka en tid snart. Det kräver såklart att du har ekonomin till det, men en klippning brukar inte vara så dyr. Dessutom kan du se ett frisörbesök som en investering i ditt välmående. 

 

I Uppsala finns det gott om skickliga frisörer som kan ge dig den frisyr du så länge drömt om. Vi vill slå ett slag för Barber & Babes, en otroligt duktig frisör i Uppsala som erbjuder allt från enkla klippningar till omfattande färgningar. Då är du garanterad att lämna salongen med ett bättre självförtroende!

Sätt små mål och uppnå dem

Något som kan göra underverk för ditt självförtroende är att sätta små mål som är relativt enkla att uppnå. Det kan vara något så enkelt som att se till att du sover minst åtta timmar om natten, att du äter 500 gram frukt och grönsaker om dagen eller att du går en promenad på 20 minuter varje dag under en vecka. 

 

Genom att sätta mindre mål som du faktiskt kan uppnå kommer du ganska snabbt märka att ditt självförtroende blir starkare. Då visar du trots allt dig själv att du kan åstadkomma det du gärna vill – och så småningom uppnår du betydligt större mål än så! Vägen till ett bättre självförtroende är trots allt lång och det är viktigt att låta det ta sin tid.

Total
0
Shares