Rusta upp balkongen inför sommaren

Fastän det nya året precis börjat skadar det inte att planera för sommaren. Om du dragit dig för att piffa upp balkongen de senaste åren är nu den perfekta tidpunkten att göra det! Det finns trots allt inget så härligt som att sitta på en fräsch balkong i sommarsolen. Här tipsar vi om vad du kan göra för att optimera sommarens självklara sommarhörna!

Slipp sommarregnet – glasa in balkongen!

Det finns ett flertalet fördelar med en inglasad balkong, även om det är relativt sällsynt med inglasade balkonger idag. Visst kan du inte sola på samma sätt som på en balkong som inte är inglasad, men du kommer att kunna nyttja balkongen betydligt mer frekvent. 

 

Visst har vi haft några fina somrar i Sverige, men det går inte att förneka att det regnar en hel del också. Vill du kunna nyttja din balkong till fullo, även under de regniga sommardagarna (och resten av året för den delen också), kommer en inglasning av balkongen gagna dig. 

 

Förutom att kunna sitta ute på balkongen praktiskt taget året runt och hålla värmen så är en inglasad balkong praktiskt på det sättet att du slipper samma underhåll. Det finns ingen risk för att trämöbler ruttnar och det gör inget att lämna klädseln på soffgruppen på!

 

Bor du i en villa eller lägenhet i Uppsalaområdet kan du få en skräddarsydd lösning via Karpia. Deras mångåriga expertteam erbjuder nämligen inglasning av balkonger i Uppsala som är skräddarsydda efter alla kunders behov.

Få balkongen att se mer inbjudande ut med ett snyggt trallgolv

Vill du ge balkongen ett nytt utseende inför våren och sommaren och inte minst få den att kännas mer levande? Då kan du med fördel lägga trall på golvet. Trall är ett särskilt virke som är väldigt populärt att använda för golvet på exempelvis en balkong eller terrass. Trall består allt som oftast av träslag som gran eller furu, men kan också tillverkas av gummi, och kommer i olika färger och former.

 

Ett trallgolv kräver i princip inget underhåll – särskilt inte om balkongen är inglasad! Om trallen är av trä och behöver rengöras räcker det att tvätta med lite såpa och vatten. Därför är det väldigt smart att lägga trallgolv på balkongen snarare än att ha ett opersonligt betong- eller plastgolv.

 

Det är inte särskilt komplicerat att lägga trallgolv på balkongen. Det enklaste är att köpa plattor, som till exempel finns till ett rimligt pris på IKEA. Dessa kan du nämligen lägga löst på golvet och skapa ett stilfullt uttryck på balkongen!

Ge liv åt balkongen med växter

En inglasad balkong med ett snyggt trallgolv är först fullständig när du inreder den med gröna växter. Växter gör otroligt stor skillnad för vilken plats som helst, men i synnerhet balkonger! De vackra färgerna ökar definitivt mysighetsfaktorn på balkongen och ger liv åt den på ett sätt som inte går att uppnå på annat sätt än genom växter.

 

Vare sig ytan är liten eller stor finns det gott om olika växter att välja mellan som kan skapa det fantastiska uttrycket för balkongen som du drömmer om. Se bara till att du införskaffar växter som är lätta att sköta och kan leva länge – inte bara under sommaren!

Total
0
Shares