Sommar i Gränbyparken bjuder på lek, spel, färg och form

Layna brukar ofta komma till Gränbyparken med sina kompisar. Hon har målat med sprayfärg idag och tycker att pysselhörnan är kul. Hon har även med sin lillebror som också tycker om att rita.

Prova frisbeegolf, få en färgglad ansiktsmålning, besök pysseltältet eller gå en kreativ skapar-verkstad. Sommar i Gränbyparken bjuder på massor med roliga aktiviteter för stora och små.

I sommar kan du vara med på roliga aktiviteter i Gränbyparken. Samla vänner och familj eller hitta nya kompisar att leka med.

– Det är bara att dyka upp. Du är välkommen när du vill, säger Jaqline Claesson som är enhetschef med ansvar för Allaktivitetshuset.

Varje vardag kan du till exempel låna olika lekredskap som rockringar, hopprep och bollar. Du kan också prova frisbeegolfbanan eller göra teckningar i pysseltältet.

Varje dag är det dessutom en aktivitetstimme med en särskild aktivitet att prova på för dagen. Du kan bland annat:

  • vara med på kreativa skapar-workshoppar, som att designa din egen tygkasse
  • låna en bok av bibliotekscykeln och slå dig ned i skuggan en stund
  • komma och grilla och lyssna på musik
  • utmana någon i en kubbturnering
  • få en ansiktsmålning.

Tid: Måndag–fredag 10.00–14.00 till och med 12 augusti.

Plats: Gränbyparken, vid Regnbågslekplatsen

Uteaktiviteterna är populära bland alla åldrar

Bakom aktiviteterna står Allaktivitetshuset som vanligtvis finns i Gränbyskolans lokaler. Jaqline Claesson tycker att det är roligt att kunna använda den fina Gränbyparken för att bjuda in till aktiviteter och locka till sig nya personer.

– Det här är första sommaren i Gränby som Allaktivitetshuset har uteaktiviteter och det är jättepopulärt. Vi ser besökare i olika åldrar, barn, ungdomar och vuxna, säger hon.

Jaqline Claesson hoppas att besökarna kan prova på något nytt och kanske hitta nya intressen. Samtidigt ser hon aktiviteterna i Gränbyparken som ett sätt att ha en dialog med Uppsalaborna som bor här och höra mer om deras önskemål.

– Vissa vet inte om Allaktivitetshusets verksamhet, så det känns jättebra att vi kan nå ut med det till flera, säger hon.

Ett av de barn som provat på en aktivitet för första gången är Wilma. Hon har varit med på graffitiworkshop.  

– Spraya med färg är jättekul! Men det var svårt första gången. Du måste lära sig tekniken först, säger Wilma Olsson.  

Följ Allaktivitetshuset på Instagram för att se mer vad som är på gång: @granbyallaktivitetshus

Total
0
Shares